Puupäähattu-veikkauksen 2023 tulokset

Päähänpistosta pystyyn polkaistu ensimmäinen Puupäähattu-veikkaus on nyt saatu päätökseensä ja tulokset ovat täällä! Ääniä annettiin yhteensä 38:lle eri sarjakuvapersoonalle. Listasta löytyy varmasti vähintään kymmenen palkinnon jossain vaiheessa tulevaisuudessa pokkaavaa nimeä, jos ei enemmänkin. Kysymykseksi jääkin lähinnä, onko tänä vuonna jonkun heistä vuoro, vai kaivaako Suomen Sarjakuvaseura hihastaan täyden jokerikortin tämän listan ulkopuolelta. Seuraavassa tulokset, ensin sijoille 11-38 päätyneet tekijät aakkosjärjestyksessä:

Aapo Kukko
Aapo Rapi
Aino Sutinen
Hannele Richert
Hannu Kesola
Harri Römpötti
Heikki Kaukoranta
Ilpo Koskela
Janne Kukkonen
Johanna Rojola
Jouko Nuora
Karri Laitinen
Kristian Huitula
Mika Lietzén
Mikael Mäkinen
Milla Paloniemi
Minna Sundberg
Petteri Oja
Riina Tanskanen
Sami Toivonen ja Aino Havukainen
Sari Sariola
Sira Moksi
Teemu Palosaari
Timo Kokkila
Timo Tekri Niemi
Vesa Vitikainen
Ville Tietäväinen

Sitten siirrytään top kymppiin, seuraavassa sijat kymmenestä neljään:

10. Kati Rapia
9. Sami Makkonen
8. Jyrki Nissinen
7. Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen
6. Keijo Ahlqvist
5. Juliana Hyrri
4. Tuomas Myllylä

Ja lopultakin päästään topkolmoseen!

3. Mari Ahokoivu

Äänestystä seuratessani ja omia valintoja miettiessäni (en itse osallistunut veikkaukseen) tuli siihen tulokseen, että Ahokoivu olisi ehkä oma ykkösveikkaukseni. Tuotannosta löytyy jo monipuolisuutta aika lailla, ja sarjakuvat ovat löytäneet tietään myös ulkomaille. Varma Puupäähattu ennemmin tai myöhemmin, mutta nähtäväksi jää, onko aika jo tänä vuonna!

2. Pertti Jarla

Pertti Jarla on myös melko ilmiselvä palkittava. Fingerporin lisäksi Jarlan Jäätävä spede on laajasti arvostettu sarjakuva, ja kun omista nimistä löytyy myös erittäin arvokasta kulttuurityötä tekevä kustantamo Täysi Käsi, niin ei ole lainkaan liioittelua kutsua Jarlaa suomisarjiksen yhdeksi merkittävimmistä vaikuttajista.

1 . JP Ahonen

Jarla ja Ahonen kulkivat lähes loppuun saakka kärjessä tasapisteissä, mutta lopulta JP kiskoi ratkaisevilla hetkillä kaulan kilpakumppaneihinsa. Villimpi pohjola ja Perkeros tekivät Ahosesta suomalaisen sarjakuvan kärkinimen, ja viime vuosina terapiaprojektina alkanut Belzebubs on laajentunut silkasta sarjakuvasta jo melkoiseksi mediailmiöksi, jonka nimissä on julkaistu ihan kelpoa heviä, ja virtuaalisen keikkavideon pitäisi ilmestyä lähitulevaisuudessa. Tämä työ sopii ehdottomasti kruunata Puupäähatulla, kuten moni äänestäneistäkin totesi!

Kiitos kaikille veikkauksiin osallistuneille! Tällainen joukkoistaminen toimii vain, mikäli veikkauksia tulee tarpeeksi, ja ensimmäiseksi yritykseksi tämä oli mielestäni aivan kelpo suoritus. Luvatun sarjakuvapalkinnon saaja valitaan/arvotaan kilpailun sääntöjen mukaisesti sitten, kun Puupäähatun saaja on selvillä. Sitten vain jännittämään palkinnon julkistusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s