Veikkaa Puupäähatun voittaja, voita sarjakuvaa!

Auta meikää arvaamaan Puupäähatun tuleva voittaja! Pieneksi kirittäjäksi arvotaan sarjispalkinto, jonka tarjoaa paras kauppa, Turun Sarjakuvakauppa*.
* Turun Sarjakuvakauppa tarjoaa palkinnon mutta muuten tästä postauksesta en saa rahaa eikä promosta ole sovittu mitään. Sanon heitä siis parhaaksi kaupaksi ihan vain koska haluan, ja koska se on totta. En siksi, että maksettaisiin tai pyydettäisiin, koska ei makseta eikä pyydetä.

Kuvassa viime vuoden palkinnon saaja Harri ”Wallu” Vaalio, jota en olisi osannut arvata vaikka olisin saanut 100 veikkausta. Kuva: Henry Söderlund

Suomen Sarjakuvaseuran Puupäähattu-palkinto on varmaan henkilöstä riippuen joko Suomen arvovaltaisin tai toisiksi arvovaltaisin sarjakuva-alan tunnustus (se toinen kandidaatti on toki Sarjakuva-Finlandia). Puupäähattu jaetaan joka vuoden alkupuolella (tänä vuonna 19.1.2023) ansioituneelle sarjakuvantekijälle vaihtelevin perustein. Useimmiten Puupäähattu-palkinto annetaan elämäntyöstä, mutta sen ovat monesti saaneet myös nousevat tekijät tai vähintäänkin edelleen aktiiviset sarjisihmiset.

Minusta Puupäähattu on aina ollut aivan mahdoton veikattava. Sarjis-Finlandiaan voi yleensä antaa kenttää seuraamalla edes jonkinlaista veikkausta, mutta Puupäähattu tuntuu vaativan neljäkymmentä vuotta kotimaisen sarjiskentän syvää tuntemusta. Ensireaktioni tähän aikanaan oli, että vähänkö tyhmää. Mutta se on aika lapsellinen reaktio, ei kai se ole Sarjakuvaseuran vika että meikä ei tiedä asioita. Siispä ajattelin kokeilla uutta lähestymistapaa, joukkoistamista!

Jos tarpeeksi moni sarjisihminen esittää edes jotenkin valistuneen veikkauksen, pitäisi arvaustarkkuuden kai jotenki kohentua, eikö? Katsotaan, saadaanko aikaiseksi minkäänlaista kollektiivista viisautta palkinnon ympärille, vai käykö edelleen niin, että hatun saa aivan joku muu, joku jota veikkauksissa ei edes mainita.

Ja lisäksi, ollaan rehellisiä: Puupäähattu ansaitsee myös ympärilleen enemmän haippia, kuin mitä se nykyisellään saa. Ehkä sitä saisi aikaiseksi tällaisella pienellä spekulaatiolla. Jos veikkaus toimii ja jengi innostuu, niin voidaan tehdä tämä tästä eteenpäin joka vuosi. Pieneksi motivaattoriksi Turun Sarjakuvakauppa on lupautunut tarjoamaan palkinnon, jonka arvon osallistujista alla kuvatulla tavalla.

Spexxit:

  • Jätä alle veikkauksesi Puupäähatun saajasta. Veikkaus 1 saa kolme pistettä, veikkaus 2 kaksi pistettä, ja ja veikkaus 3 yhden pisteen. Voit myös jättää vain yhden tai kaksi veikkausta.
  • Veikkaus on auki 1.-14.1. Tämän jälkeen lasken tulokset ja julkistan veikkauksen voittajaehdokkaat eniten pisteitä keränneistä nimistä ennen varsinaisen hatun saajan julkistamista.
  • Puupäähattu jaetaan 19.1.
  • Oikein veikanneiden kesken arvotaan palkinnoksi Puupäähatun saajan tuorein sarjakuvateos (arvokkain on ykköstilan veikkaus, sen jälkeen kakkos- ja kolmostilat). Jos oikein veikanneita on vain yksi, hän saa palkinnon. Jos heitä on nolla, arvotaan palkinto kaikkien osallistujien kesken. Tämän kisan voittaja julkistetaan Puupäähatun selvittyä. Ja jos tuoreinta teosta ei syystä tai toisesta ole saatavilla, niin palkinnon hustlaaja Turun Sarjakuvakauppa on luvannut keksiä jotain muuta.
  • Älä osallistu, mikäli olet sisäpiiriä ja tiedät Puupäähatun saajan. Tämä ehto mennee ihan yleisillä hyvän käytöksen kriteereillä, mutta jos epäilen vilppiä niin soitan Sarjakuvaseuraan!
  • Aiemmat Puupäähatun saajat on listattu Sarjakuvaseuran sivuilla. Ei kannata äänestää heitä, tämän palkinnon kun voi kaiken historiatiedon mukaan saada vain kerran.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s